Storytelling

Storytelling

Storytelling:
Als je op de juiste wijze een verhaal weet te vertellen, komt de gedachte, filosofie of boodschap het beste over. Maar er zijn veel verschillende manieren om goed een verhaal te vertellen. In de training Storytelling leer je wat de basiselementen zijn van een goed verhaal.

  • Als je een idee hebt voor een beeldverhaal, waar moet je dan op letten?
  • Hoe selecteer je een onderwerp en wat heb je minimaal nodig om een goed item te maken?

Om je idee verder uit te werken is een goed script nodig. Wij leren je hoe dat aan te pakken. Onze cursusleider gebruikt aanstekelijke voorbeelden zodat je leert analyseren wat verhaaltechnisch goed werkt. En wanneer je de grondbeginselen van storytelling hanteert, wat beter zou kunnen. Met deze basiselementen van storytelling in de hand, zetten we een stap verder met de verhaalstructuur. Door deze structuur toe te passen komen de basiselementen goed naar voren en blijft de kijker geboeid.
Bij deze cursus ga je ook praktisch aan de slag met een eigen idee of gedraaid item.


Duur: twee halve dagen


Prijs: €475,-  (ex btw)


 

Cursusdata

  • Op aanvraag / in overleg.
Interesse of meer informatie?

Cursusleider

Mike Warmels
Mike Warmels

"Waar gaat het eigenlijk over?"
Heb je veel tijd nodig om die vraag te beantwoorden, dan heb je waarschijnlijk geen verhaal... Voor Mike is verhaal vertellen het begin en het einde van elke project dat hij doet. Of het nu gaat om een commercial van 30 seconden, een documentaire van 52 minuten of een serie van 8 afleveringen en alles wat er tussen in zit. Het gaat altijd om VERHAAL. Al meer dan 20 jaar werkt Mike vanuit de principes van storytelling en heeft hij er naar hartenlust mee kunnen experimenteren, stoeien, worstelen en variëren in alle facetten van audiovisuele media. Als geen ander weet deze prijswinnende maker dat hoe helderder je het verhaal voor ogen hebt, hoe beter je film. En echt... dat kan je leren.
Zoals je leest: Mike heeft veel te vertellen, vooral over hoe je een verhaal filmt en monteert. Doen die cursus!

Interesse? Laat het ons weten!